Σχετικά με εμάς

Η IDEAL Holdings πρωταγωνιστεί για σχεδόν 50 χρόνια στον χώρο της Πληροφορικής. Ιδρύθηκε το 1972 και έκτοτε εξελίσσεται συνεχώς αναπτύσσοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και επιδεικνύοντας επιχειρηματική ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Η επιτυχημένη πορεία του Ομίλου είναι αποτέλεσμα:

 • Συνεχών επενδύσεων σε τεχνολογίες και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό,
 • Άριστων μακροχρόνιων συνεργασιών με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού,
 • Διαρκούς προσπάθειας ανάπτυξης λύσεων που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς.

Στις βασικές δραστηριότητες της IDEAL Holdings σήμερα περιλαμβάνεται η εμπορία λευκών συσκευών, προϊόντων πληροφορικής και ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και η  παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης, κυβερνοασφάλειας, λογισμικού και λύσεων πληροφορικής.

Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης, Κυβερνοασφάλειας & Διευρυμένες Υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Ασφάλειας Πληροφοριών

Η IDEAL Holdings μέσω της ADACOM σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, δραστηριοποιείται στην αγορά υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπογραφών και λύσεων κυβερνοασφάλειας. Η ADACOM διαθέτοντας μια μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων και μηχανικών ασφάλειας πληροφοριών με βαθιά τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία στον τομέα της ψηφιακής υπογραφής και της προστασίας ευαίσθητων επιχειρηματικών δεδομένων, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά οργανισμούς και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους για την επιτυχημένη εφαρμογή των παραπάνω λύσεων, παρέχοντας υπηρεσίες, ανάλυσης, σχεδιασμού, υλοποίησης και τεχνικής υποστήριξης προσαρμοσμένες στις εκάστοτε επιχειρηματικές απαιτήσεις των πελατών της.

H ADACOM είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2000, ISO 27001:2005 & ISO 22301:2019, για τις υπηρεσίες υποδομής δημοσίου κλειδιού και ασφάλειας πληροφοριών ενώ παράλληλα οι υποδομές και ορισμένοι εκ των στελεχών της είναι διαβαθμισμένοι κατά EUSecret & NATOSecret.  Τέλος η ADACOM προχώρησε το 2019 σε επένδυση για την δημιουργία Secure Operation Center,  μέσα από την οποία παρέχονται υπηρεσίες Managed Security Services προς τους πελάτες της.

Η ADACOM, μέσω της εξαγοράς της NETBULL, παρέχει πλέον ένα ευρύτατο χαρτοφυλάκιο διαχειριζόμενων υπηρεσιών που περιλαμβάνει:

 • Διαχείριση απειλών σε πραγματικό χρόνο (RTTM) 24×7
 • Διαχειριζόμενη ανίχνευση & απόκριση (MDR) σε τελικά σημεία
 • Ανίχνευση και απόκριση απειλών για συστήματα ICS/SCADA σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
 • Έγκαιρη προειδοποίηση με την χρήση συστήματος με εκτεταμένη ευφυή πλατφόρμα απειλών
 • Διαχειριζόμενη εκτεταμένη ανίχνευση και απόκριση (XDR) βασισμένη σε τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης

Όλες οι Υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Ασφάλειας παρέχονται από την ομάδα του Netbull SOC (nSOC), ενός ιδιόκτητου Επιχειρησιακού Κέντρου Ασφάλειας, στην καρδία του οποίου βρίσκεται η πλατφόρμα διαχείρισης απειλών, που καλείται Netbull eASIS, μια βραβευμένη πλατφόρμα που βασίζεται σε λύση Διαχείρισης Πληροφοριών και Συμβάντων Ασφαλείας (SIEM) και ολοκληρωμένη με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τον γρηγορότερο εντοπισμό και απόκριση σε περιστατικά ασφαλείας.

netbull

netbull

Ανάπτυξη και υπηρεσίες λογισμικού

Η IDEAL Holdings, μέσω της της δραστηριότητας ανάπτυξης λογισμικού iDOCS,  διαθέτει μια πλήρως καταρτισμένη ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού που έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων λογισμικού.

Στα πλαίσια αυτά έχει αναπτυχθεί μια ολοκληρωμένη εφαρμογή διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες των επιχειρήσεων σχετικές με την επικοινωνία με τους πελάτες, αλλά και πλήθος άλλων εφαρμογών όπως Smart PIN delivery, Alerts, E-invoices κ.α.

Διανομή λευκών οικιακών συσκευών, προϊόντων πληροφορικής και διανομή εξειδικευμένων προϊόντων λογισμικού

Μέσω της θυγατρικής της IDEAL ELECTRONICS αντιπροσωπεύει, διανέμει και υποστηρίζει στην Ελλάδα:

 1. Λευκές Ηλεκτρικές Οικιακές Συσκευές αναγνωρισμένων μαρκών (Faber, Brandt, CLEA),
 2. Προϊόντα Τεχνολογίας όπως Laptops Dynabook – Toshiba, σκληρούς δισκους Toshiba, SUMUP POS και
 3. Προϊόντα λογισμικού κυβερνοασφάλειας, δικτύωσης, τηλεφωνικά κέντρα και λοιπό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών διεθνών οίκων όπως Alcatel-Lucent, Fortinet, Kaspersky, Forcepoint.

Τα προϊόντα αυτά διατίθενται κυρίως μέσω δικτύου καταστημάτων λιανικής και εξειδικευμένων συνεργατών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορική αναδρομή

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διοικητικό συμβούλιο &
Διοίκηση της IDEAL Holdings

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ