ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ
14. 12. 2020 | Άρθρα Ενδιαφέροντος

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι σας

Faber Ideal Electronics Meiosi Ygrasias

Εξερευνήστε εύκολους τρόπους ώστε να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας

Η υγρασία είναι κάτι με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι στα σπίτια μας και στην πραγματικότητα λίγοι γνωρίζουν τι να κάνουν για αυτό.

Η υγρασία στο σπίτι είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να επιφέρει την ανάπτυξη μούχλας, να προσελκύσει παράσιτα, να προκαλέσει υγροποίηση και να κάνει τον αέρα στα σπίτια επιβλαβή για την αναπνοή. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να στεγνώνει το δέρμα, να κάνει την θέρμανση λιγότερο αποτελεσματική και να δυσκολέψει την θερμότητα να παραμείνει στο σπίτι το χειμώνα.

Θα δούμε λοιπόν το θέμα της υπερβολικής υγρασίας καθώς έχει πιο επιζήμια επίδραση στον «ιστό» των σπιτιών. Συνεπώς, ποιοι είναι οι τρόποι μείωσης της υγρασίας και ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στον τρόπο οργάνωσης του σπιτιού σας;

Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες για να ρυθμίζετε το ποσοστό υγρασίας στο σπίτι σας

Eάν ο αέρας στο σπίτι σας έχει μεγάλο ποσοστό υγρασίας είναι μια καλή ιδέα να τοποθετήσετε αφυγραντήρες σε συγκεκριμένα σημεία στο σπίτι σας. Οι συσκευές αυτές απορροφούν υγρό αέρα και χρησιμοποιούν ψυκτικά συστήματα για την συμπύκνωση της υγρασίας σε παράθυρα, οροφές και τοίχους.
Σε γενικές γραμμές θα χρειαστείτε έναν αφυγραντήρα εάν το ποσοστό υγρασίας του σπιτιού σας είναι πάνω από 60%. Η τοποθέτηση ενός σε κάθε όροφο είναι επαρκής.

Εξασφαλίστε σωστό εξαερισμό και χρησιμοποιήστε φυτά εσωτερικών χώρων για να ενισχύσετε την ατμόσφαιρα

Τα δωμάτια όπως τα μπάνια, τα δωμάτια πλυντηρίων και οι κουζίνες πρέπει να αερίζονται σωστά για να απομακρύνεται αποτελεσματικά ο υγρός αέρας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μπάνια τα οποία συνήθως έχουν ανεμιστήρες εξάτμισης στους τοίχους. Βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν σωστά και είναι ενεργοποιημένοι για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά από κάθε μπάνιο ή ντους.

Τα φυτά εσωτερικών χώρων μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από τους εσωτερικούς χώρους. Πώς γίνεται αυτό; Τα φύλλα των φυτών όπως το Peace Lillies έχουν αρκετή επιφάνεια για να απορροφούν το νερό από τον αέρα, το οποίο χρησιμοποιούν στην αναπνοή. Η προσθήκη μερικών φυτών θα έχουν αισθητή επίδραση στους εσωτερικούς σας χώρους.

Μάθετε πώς μπορείτε να μετατρέψετε την κουζίνα σας σε ζώνη καθαρή από υγρασία

Οι κουζίνες είναι ένα από τα πιο ευάλωτα δωμάτια του σπιτιού στην υπερβολική υγρασία. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες έξυπνες λύσεις που όλοι μπορείτε να εφαρμόσετε.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι κουζίνες να περιλαμβάνουν μια αποτελεσματική μονάδα εξαγωγής (απορροφητήρα) για την απομάκρυνση του ατμού και των οσμών από το μαγείρεμα. Η Faber προσφέρει μια ποικιλία από υπερσύγχρονους απορροφητήρες με τις τεχνολογίες Steam Off System, που αποτρέπει την δημιουργία υγρασίας στο χώρο στη κουζίνα σας, και Zero Drip που εξατμίζει τους υδρατμούς χάρη στο ειδικά θερμαινόμενο γυαλί του απορροφητήρα.

Το να αερίζετε τον χώρο ανοίγοντας τα παράθυρα τις πιο ζεστές μέρες αλλά και το να χρησιμοποιείτε τα καπάκια στις κατσαρόλες εν ώρα βρασμού μπορούν επίσης να περιορίσουν τα επίπεδα υγρασίας. Σε κάθε περίπτωση ένας πιο καθαρός και στεγνός αέρας μπορεί να περιβάλει το εσωτερικό τους σπιτιού σας με μερικές εύκολες παρεμβάσεις.

FABER είναι ο εφευρέτης του απορροφητήρα κουζίνας!
Η ιστορία της Faber και μαζί της η ιστορία του απορροφητήρα κουζίνας, ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό σε ένα μικρό βιοτεχνικό εργαστήριο. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Δεκαετίες στην πραγματικότητα κατά την διάρκεια των οποίων έχει επικεντρωθεί στην βελτίωση του σχεδιασμού, της λειτουργικότητας και ποιότητας κατασκευής των απορροφητήρων, πράγμα που την έκανε μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στην παγκόσμια τεχνολογία. Η Faber ήταν η πρώτη εταιρία που δημιούργησε απορροφητήρες και εξακολουθεί να κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα.

IDEAL ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ, είναι ο επίσημος διανομέας προϊόντων του οίκου FABER στην Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα

Αλλαγή συγκατάθεσης Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης Cookies